Cover Image

E-mail marketing (kako, kdaj, komu)

19. June 2024

Obvladovanje umetnosti pisanja e-pošte je lahko zahtevno, še posebej, ko je cilj doseči, da prejemnik vašo e-pošte dejansko odpre in prebere vaše sporočilo. Vam je poznana situacija, ko potrebujete nekaj ur za ustvarjanje popolne e-pošte, nato pa prejmete le nekaj odgovorov ali morda celo nobenega? Ne skrbite, niste sami. Tu smo, da vam pomagamo izboljšati to situacijo.

1. Učinkovit naslov

V oblikovanju učinkovitih e-poštnih sporočil je en del posebno pomemben: naslov. "Subject line" pogosto odloča, ali bo prejemnik sploh odprl vašo e-pošto. Zato je ključnega pomena, da naslovu posvetite veliko pozornosti.

 • Zanimiv: S svojim naslovom morate pritegniti prejemnikovo zanimanje. Bodite kreativni, inovativni in presenetljivi.
 • Provokativen: Včasih lahko malo provokacije prejemnika spodbudi, da odpre vaše sporočilo. Vendar bodite previdni, da to storite na spoštljiv in profesionalen način.
 • Informativen: Naslov mora jasno nakazovati, o čem govori e-pošta. Prejemnik mora razumeti, kaj lahko pričakuje e-pošte.
 • Zgoščen: Vaš naslov mora biti čim krajši in jedrnatejši. Naj bo bistvo e-poštnega sporočila razumljivo že na prvi pogled.

Spretno oblikovanje naslovov je ključen korak k uspešnosti vaše e-poštno komunikacijo.

2. Jasen namen

Pri e-pošptnih sporočilih je izredno pomembno, da ste jasni in natančni. Ne komplicirajte in se brez odlašanja osredotočite na glavno sporočilo.

Tukaj je nekaj nasvetov, kako zagotoviti jasnost in natančnost v e-poštnih sporočilih:

 • Izogibajte se nepotrebnim uvodnim izjavam, ki lahko odvrnejo pozornost bralca.
 • Koristite jasno in razumljivo besedišče. Prepričajte se, da je vaše besedilo preprosto za razumevanje, ne glede na to, ali se vaš prejemnik šele spoznava s tematiko, ali pa jih popolnoma obvlada.
 • Poudarite koristi, ki jih bo bralec pridobil, če bo sledil vašim priporočilom. Uporabniki raje berejo o tem, kako bodo od določene situacije ali produkta direktno profitirali, kot pa o njenih splošnih značilnostih.

Vaša naloga je, da bralcu na preprost in razumljiv način predstavite svojo sporočilo. To bo zagotovilo, da bo vaše sporočilo dodelano in učinkovito, s tem pa boste povečali verjetnost, da bo bralec reagiral na način, kot ste si ga zamislili.

3. Jasno besedilo

Vaš izdelek ali storitev (ne glede na njegovo kompleksnost) morate znati predstaviti na način, ki je enostaven in razumljiv za vse. Ne pozabite, da vaše stranke niso strokovnjaki v vašem področju. Prav zato mora biti vaše sporočilo jasno, konkretno in brez nepotrebnega tehničnega jezika.

 • Jasnost: Pri komunikaciji uporabljajte jedrnate in preproste stavke. Izogibajte se nepotrebnim zapletenim izrazom in terminologiji.
 • Konkretnost: Poskrbite, da imate jasno opredeljeno sporočilo. Povejte strankam, kaj lahko pričakujejo od vaših storitev ali izdelkov.
 • Preprostost: Vaše sporočilo mora biti prijazno do bralca. Uporabljajte razumljiv jezik in se izogibajte nepotrebnim tehničnim izrazom.

Pri vzpostavljanju komunikacije s strankami imejte v mislih, da je njihovo razumevanje vaših izdelkov in storitev ključ do uspeha. Povezovanje na osebni ravni in jasna komunikacija sta temelj za ustvarjanje močnih odnosov s strankami.

4. Navedite svoja pričakovanja od prejemnika

Ko stranka prebere vaše elektronsko sporočilo in razume ponudbo, ki jo predstavljate, je ključnega pomena, da ste kristalno jasni glede naslednjega koraka, ki ga pričakujete. Bi želeli, da stranka klikne na določen gumb? Morda, da izpolni določen spletni obrazec? Ali je vaš cilj, da preprosto odgovori na prejeto elektronsko sporočilo? Ne glede na to, kaj želite, naj bo vaša zahteva razumljiva in preprosta ter ne pušča prostora za nesporazum.

Pomembno: Če je to smiselno, lahko za lažjo razumljivost in preglednost uporabite tudi vizualne elemente, kot so gumbi za preusmeritev na spletno stran, slikovni primeri izpolnjenih obrazcev ali podobno.

5. Testiranje

Ali ste vedeli, da je natančna preverba vašega dela pred pošiljanjem elektronskega sporočila eden od ključnih korakov za dokazovanje vaše profesionalnosti? Skrbno preberete svoje besedilo, preverite pravilnost slovnice, pravopisa ter skladnost oblikovanja. Tako lahko zagotovite, da je vaše sporočilo kar se da jasno in učinkovito.

To ni le prikaz vaše pozornosti do detajlov, ampak tudi pokazatelj resnosti, s katero pristopate k svojemu delu.

Spodaj so navodila, kako opraviti globoko in skrbno preverbo:

 • Preberite svoje sporočilo naglas - to vam lahko pomaga opaziti, če se v besedilu skrivajo kakšni neobičajni stavki ali neskladnosti.
 • Svoje besedilo pošljite najprej sebi. Ko prejmete svoje elektronsko pismo, ga boste lahko videli iz drugega zornega kota in opazili morebitne napake, ki ste jih prej spregledali. Sporočilo vedno preverite tako na telefonu kot na računalniku. Sporočilo lahko izgleda precej drugače!
 • Uporabite orodja za preverjanje pravopisa in slovnice, ki so danes na voljo na spletu. A ne pozabite, da prav vsako orodje ne bo ujelo vseh napak, zato je še vedno najbolj zaželeno ročno preverjanje.

S tem ko boste upoštevali vsa ta navodila, boste lahko poslali profesionalno, jasno in učinkovito elektronsko sporočilo.

Vloga marketinške agencije

Vloga digitalne agencije pri oblikovanju e-poštnih sporočil: Digitalna agencija ima ključno vlogo pri oblikovanju učinkovitih e-poštnih kampanj. S svojim strokovnim znanjem in izkušnjami lahko agencija pomaga ustvariti sporočila, ki ne le pritegnejo pozornost prejemnika, ampak tudi spodbujajo k dejanjem. Agencija lahko ponudi vpogled v najnovejše trende, pomaga pri analizi ciljne publike in zagotavlja ustvarjalne rešitve za izboljšanje odzivnosti prejemnikov. Uporaba orodij za avtomatizacijo in personalizacijo sporočil lahko dodatno poveča učinkovitost e-poštnih kampanj. Tako digitalna agencija postane nepogrešljiv partner pri oblikovanju in izvajanju strategije digitalnega komuniciranja, ki prinaša rezultate.

Raziskovanje, spoštovanje, ustvarjanje

Naš cilj je ustvariti bogato, semantično vsebino, ki jo prejemnik obišče od prve do zadnje vrstice. Pri ustvarjanju vsebine bomo skrbno uporabljali ključne besede in z njimi sorodne fraze, da bomo zagotovili, da je naše sporočilo jasno in da čim bolj odgovori na naša pričakovanja.

Čeprav si prizadevamo za natančnost, je ustvarjalnost prav tako pomemben del našega dela. Poleg tehničnih podrobnosti in podatkov želimo v svoje vsebine vključiti tudi svojo ustvarjalno plat, ki uporabnikom omogoča boljšo, bolj zanimivo in poglobljeno izkušnjo.

Marketing

Digitalni marketing je najhitreje se razvijajoče področje marketinga.
Partnerji
Objava.si
Izdelava spletnih strani
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Klimatske naprave