Cover Image

Poimenovanje slik je pomembno za optimizacijo spletnih strani

14. August 2023

Optimizacija spletnih strani je večplasten proces. Pri optimizaciji spletnih strani je pomembno upoštevati številne dejavnike, med katerimi je ena ključnih tudi pravilno poimenovanje slik. Slike ne le vizualno izboljšajo spletno stran, temveč imajo tudi vlogo pri SEO optimizaciji. Pravilno poimenovane slike lahko prispevajo k boljši uvrstitvi na iskalnikih, kar poveča vidnost strani.

Namesto generičnih imen, kot so "slika1.jpg" ali "screenshot.png", bi morali uporabiti imena, ki so povezana z vsebino slike in ključnimi besedami na strani.

Pomembnost relevantnih imen slik

Pri vstavljanju slik na spletno stran se pogosto zanemari njihovo poimenovanje. Vendar pa je to lahko usodna napaka pri optimizaciji. Namesto generičnih imen, kot so "slika1.jpg" ali "screenshot.png", bi morali uporabiti imena, ki so povezana z vsebino slike in ključnimi besedami na strani. Na primer, če gre za sliko pasje opreme, bi bilo smiselno ime slike "pasja-oprema-vrvice.jpg". Takšno poimenovanje omogoča iskalnikom razumevanje vsebine slike in povečuje verjetnost, da se bo stran pojavila med rezultati iskanj.

Vpliv na hitrost nalaganja strani

Optimizacija hitrosti nalaganja spletnih strani je prav tako ključnega pomena za uporabniško izkušnjo in SEO. Poimenovanje slik ima tu pomembno vlogo. Slike z dolgimi in nerazumljivimi imeni lahko upočasnijo nalaganje strani. Pomembno je, da uporabimo relevantna imena, vendar hkrati pazimo, da so imena slik kratka. Krajša imena pospešijo nalaganje strani, kar pozitivno vpliva na uporabniško izkušnjo in uvrstitve strani na iskalnikih.

Poimenovanje slik za boljšo vidnost na iskalnikih

Iskalniki ne morejo neposredno razumeti vsebine slik, zato se zanašajo na besedilo, ki obkroža sliko (ALT oznaka), vključno z njenim imenom. Pravilno poimenovane slike z vključenimi ključnimi besedami omogočajo iskalnikom boljše razumevanje, o čem govori stran. To povečuje verjetnost, da se bo stran prikazala med relevantnimi rezultati iskanj. S tem se izboljša organski promet in vidnost strani na spletu.

Povzemimo

Optimizacija spletnih strani zahteva strateški pristop in skrb za detajle. Pravilno poimenovanje slik je eden izmed takšnih detajlov, ki lahko znatno vpliva na SEO uvrstitve in uporabniško izkušnjo. S preprostim pristopom k poimenovanju slik, ki vključuje relevantne ključne besede in skrb za hitrost nalaganja, lahko dosežemo boljše rezultate in povečamo vidnost svoje spletne strani.

Marketing

Digitalni marketing je najhitreje se razvijajoče področje marketinga.
Partnerji
Objava.si
Izdelava spletnih strani
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Klimatske naprave