Cover Image

Brezplačne fotografije za spletno stran

15. March 2024

V današnjem digitalnem svetu je vizualna privlačnost ključnega pomena za uspeh katere koli spletne strani ali spletne trgovine. Pri izdelavi spletnih strani se pogosto soočamo z izzivom, kako obogatiti stran z visokokakovostnimi fotografijami, ne da bi pri tem porabili preveč sredstev. V tem članku vam bomo razkrili, kako lahko pridobite profesionalne in brezplačne fotografije, ki bodo vašo spletno stran popeljale na višjo raven.

Izdelava spletnih strani je kompleksen in pomemben proces, pri katerem igrajo ključno vlogo kakovostne fotografije, saj bistveno prispevajo k vizualni privlačnosti in učinkoviti komunikaciji vsebine.

Zakaj so fotografije pomembne za spletno stran?

Fotografije igrajo ključno vlogo pri oblikovanju prvega vtisa vaše spletne strani. So tiste, ki pritegnejo pozornost obiskovalcev, vzbujajo čustva in gradijo zaupanje. Spletna stran brez slik je pogosto dojeta kot nezanimiva, ne glede na kakovost ostale vsebine. Zato je izbira pravih fotografij ena izmed ključnih faz, ko izdelujete spletno stran ali trgovino.

Izdelava spletnih strani je pomemben proces, tako kot so fotografije zelo pomembne pri tem procesu.

Kje najti brezplačne fotografije?

Pixabay

Pixabay je ena izmed najbolj priljubljenih platform za brezplačne fotografije, ki ponuja več kot milijon možnosti. Ne glede na vaše potrebe, bo Pixabay knjižnjica nudila pravilno izbiro fotografije za vašo spletno stran.

Unsplash

Unsplash deluje kot skupnost, kjer lahko najdete visokokakovostne, umetniške fotografije. Registracija vam omogoča, da fotografije všečkate in jih dodate v svojo zbirko, popolnoma brezplačno.

Pexels

Pexels ponuja ročno izbrane brezplačne fotografije, ki vključujejo tudi izbor iz Pixabay in Unsplash. Vsak dan dodajo 100 novih fotografij, poleg tega pa ponujajo tudi brezplačne video posnetke.

Kdaj je bolje uporabiti profesionalnega fotografa?

Kljub temu, da so brezplačne fotografije odlična rešitev za mnoge, pa včasih potrebujemo bolj personalizirane slike, ki bolje predstavljajo naše podjetje ali izdelek. V takih primerih je najbolje najeti profesionalnega fotografa, ki bo ustvaril slike, posebej prilagojene vašim potrebam.

Plačljive alternative

Če iščete še večjo izbiro in ekskluzivnost, je Shutterstock odlična plačljiva alternativa, kjer lahko najdete širok spekter visokokakovostnih fotografij.

Zaključek

Fotografije so bistveni element vsake spletne strani in igrajo ključno vlogo pri izdelavi spletnih strani. Z uporabo brezplačnih virov, kot so Pixabay, Unsplash in Pexels, lahko obogatite svojo spletno stran brez dodatnih stroškov. Ne pozabimo, fotografije so nepogrešljive v poslovnem svetu, ne samo na spletnih straneh, ampak tudi na družbenih omrežjih in v ostalih promocijskih gradivih.


Cover Image

Brezskrbno vzdrževanje spletne strani

17. January 2024

V današnjem digitalnem svetu je izdelava spletnih strani ključnega pomena za uspeh vsakega podjetja ali posameznika. Vendar pa se izzivi ne končajo z izdelavo strani. Spletna stran potrebuje nenehno vzdrževanje, da ostane delujoča, varna in zanesljiva. V tem članku bomo raziskali, kako lahko zagotovite, da bo vaša spletna stran vedno v najboljšem stanju, brez nepotrebnih skrbi.

Minimum: Enostavno vzdrževanje spletnih strani

Vzdrževanje spletnih strani se pogosto zdi kot zastrašujoča naloga, vendar je z inovativnimi rešitvami, kot je storitev Minimum, to postalo preprosto. Ta platforma je zasnovana z mislijo na enostavnost, učinkovitost in zanesljivost. Lastnikom spletnih strani omogoča, da se osredotočijo na najpomembnejši del - vsebino, medtem ko platforma skrbi za tehnične vidike, kot so posodobitve programske opreme, varnost in gostovanje.

Obiskovalci in njihove potrebe

Obiskovalci spletnih strani pričakujejo bogato in zanimivo vsebino, hitro nalaganje strani, odlično uporabniško izkušnjo in hitro pridobivanje informacij. Ne zanima jih tehnična plat, kot so izvedba kode ali gostovanje. Zato je ključnega pomena, da kot lastnik spletne strani zagotovite, da so vsi ti elementi vedno na najvišjem nivoju.

Nadgradnje in novosti v vzdrževanju

Platforma Minimum omogoča, da so vse spletne strani, izdelane preko nje, vedno posodobljene z najnovejšimi tehnologijami in trendi. To pomeni, da se vsaka nadgradnja ali novost, ki se implementira v platformo, avtomatsko odraža na vseh spletnih straneh, ki jo uporabljajo. Tako ste lahko brez skrbi glede zastarelosti vaše spletne strani.

Gostovanje brez skrbi

Gostovanje je ključni del delovanja vsake spletne strani. Vendar pa lahko tehnični vidiki in stroški gostovanja predstavljajo breme. Minimum odpravlja te skrbi, saj ponuja samodejno in optimizirano gostovanje, ki odpravlja potrebo po tehničnem znanju in zmanjšuje stroške.

Varnost kot prioriteta

Varnost je v digitalnem svetu vedno na prvem mestu. Minimum uporablja najnovejše prakse internetne varnosti in šifriranje podatkov, zagotavljajoč, da so tako vaši podatki kot podatki vaših obiskovalcev varni. S tem se lahko izognete skrbem, ki jih prinašajo kibernetski napadi in zlorabe podatkov.

Prijaznost do spletnih iskalnikov

Da bi dosegli večji obisk na vaši spletni strani, je ključnega pomena, da je ta optimizirana za spletne iskalnike, kot je Google. Faktorji, kot so kakovostna vsebina, hitrost nalaganja, pravilno uporabljene meta oznake in urejena koda, so bistveni za doseganje višjih uvrstitev v iskalnikih. Platforma Minimum je zasnovana tako, da upošteva vse te faktorje, kar pomeni, da bodo spletne strani, izdelane preko nje, imele boljše možnosti za visoko rangiranje in večji obisk.

Zaključek

Vzdrževanje spletnih strani je ključnega pomena za njihovo uspešnost in varnost. Z izbiro prave platforme, kot je Minimum, lahko ta proces postane preprost in učinkovit, omogočajoč vam, da se osredotočite na tisto, kar je res pomembno - vsebino vaše spletne strani. S tem pristopom boste zagotovili, da bo vaša spletna prisotnost vedno aktualna, varna in uspešna.


Cover Image

Potrebujete novo spletno stran?

17. September 2023

Ugotovili ste, da potrebujete spletno stran za promocijo sebe, svoje dejavnosti ali podjetja. Raznolikost ponudnikov in terminologija, ki je za vas nova, vas lahko zmede. Ta članek je tu, da vam pomaga odgovoriti na ta vprašanja!

Kdo izdeluje spletne strani?

Izdelavo spletnih strani ponujajo dijaki, študenti, samostojni podjetniki in celo tisti brez posebnih izkušenj. Nekatera podjetja to storitev ponujajo kot dodatno dejavnost. Izgleda lahko, da je izdelava spletne strani preprosta, vendar se pogosto pojavijo skrite pomanjkljivosti. To vpliva na uporabniško izkušnjo in rangiranje strani v iskalnikih. Zato vam svetujemo, da izberete podjetje, specializirano za to področje.

Če potrebujete elegantno in preprosto storitev izberite storitev za samostojno izdelavo spletnih strani: www.minimum.si

Kakšne so cene spletnih strani?

Cene se razlikujejo glede na funkcionalnosti in zahtevnost strani. Cene se začnejo med 300€ in 400€ (za ta znesek dobite osnovne funkcionalnosti, kot so delujoči kontakt obrazci in optimizacija kode.) in končajo pri več tisoč evrih (kjer dobite vse kar si želite po najnovejših trendih in standardih). 

Storitev Minimum je za začetno rabo popolnoma brezplačna, če želite več pa lahko izberete PREMIUM paket.

Kakšna mora biti spletna stran?

Spletna stran mora biti odzivna in uporabniku prijazna. Prav tako mora vsebovati različne načine za kontakt in povezave na družabna omrežja. Dodatna prednost so prijavni obrazci za novice, ki obiskovalcem omogočajo redne posodobitve.

Ali imam s stranjo dodatne stroške?

Dodatni stroški so odvisni od izbrane ponudbe. Nekatera podjetja zahtevajo mesečno rento za uporabo njihove programske opreme. Poleg tega so tudi letni stroški, kot so najem domene in stroški gostovanja, ki jih ne smemo spregledati.

Kaj poleg spletne strani še potrebujem?

Potrebujete ime domene in strežnik za gostovanje spletne strani. Stroški za to so minimalni, okoli 50€ letno. Nekatera podjetja, vam to ponudijo brezplačno za prvo leto. Prav tako boste potrebovali vsebino za spletno stran, kot so besedila, slike in drugi multimedijski materiali.


Marketing

Digitalni marketing je najhitreje se razvijajoče področje marketinga.
Partnerji
Objava.si
Izdelava spletnih strani
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Klimatske naprave