Cover Image

Umetnost izdelave spletnih strani: Vodnik do digitalnega uspeha

7. May 2024

Pomoč pri izdelavi spletne strani

Ali razmišljate o izdelavi spletne strani za vaše podjetje, a niste prepričani, kako se tega lotiti? Ne skrbite, saj vam lahko ponudimo brezplačno pomoč pri tem pomembnem koraku. Naša spletna storitev Minimum je zasnovana tako, da je uporabniku prijazna in enostavna za uporabo. Ne glede na to, ali ste začetnik ali že imate nekaj predznanja, vam naš urejevalnik omogoča, da svojo spletno stran izdelate hitro in učinkovito.

Kako vam lahko pomagamo?

Naš urejevalnik za urejanje in izdelavo spletnih strani je zasnovan na principu preprostosti, kar pomeni, da je izdelava spletne strani intuitivna in dostopna vsakomur. V urejevalniku boste našli jasna navodila, tako v pisni kot video obliki, ki vas bodo vodila skozi vsak korak procesa izdelave. Poleg tega smo na voljo za vsa vaša vprašanja in pomoč preko e-pošte na naslovu info@minimum.si ali preko Facebook klepetalnika.

Različne faze izdelave spletne strani

V procesu izdelave spletne strani smo identificirali tri ključna področja, na katera se morate osredotočiti:

  1. Spletno stran že izdelujem, vendar potrebujem pomoč: V tem primeru vam urejevalnik Minimum nudi podrobna navodila in podporo na različnih področjih, kot so vnos podatkov, opis, dodajanje fotografij, integracija družbenih omrežij, nastavitev odpiralnega časa itd. Navodila so na voljo na vrhu vsakega področja, dodatna pomoč pa je na voljo tudi ob vnosnih poljih.
  2. Imam znanje, ampak ne vem, kako se lotiti izdelave spletne strani: Če že imate nekaj predznanja, vam priporočamo, da si najprej pripravite vse potrebne vsebine za vašo spletno stran. Sledi registracija za storitev Minimum in začetek izdelave spletne strani. Na voljo imamo obsežen vodič v pisni in video obliki, ki vas bo vodil skozi celoten proces.
  3. Nimam znanja, vendar si želim brezplačno spletno stran: Če nimate predhodnega znanja, nič za to. Naš proces izdelave je zasnovan tako, da je izjemno enostaven in dostopen. Vodiči v video obliki vam bodo pokazali, kako lahko spletno stran izdelate sami. Seveda pa smo tukaj tudi mi, da vam pomagamo. Vse, kar morate storiti, je, da nam pošljete e-pošto na naslov info@minimum.si.

Zakaj izbrati Minimum za izdelavo vaše spletne strani?

Izdelava spletne strani je ključnega pomena za uspeh vašega podjetja v digitalnem svetu. Z izbiro storitve Minimum dobite ne le enostaven in intuitiven urejevalnik, ampak tudi strokovno podporo in navodila, ki vam bodo pomagala pri vsakem koraku. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen uporabnik, vam Minimum nudi vse potrebno za uspešno izdelavo in vzdrževanje vaše spletne prisotnosti.

Za več informacij in nasvetov o izdelavi spletne strani obiščite našo spletno stran - www.minimum.si ali nas kontaktirajte. Z veseljem vam bomo pomagali pri vašem digitalnem potovanju!


Cover Image

Odzivno oblikovanje spletnih strani

25. April 2024

Odzivna spletna stran (responsive)

Ali ste vedeli, da je odzivnost spletnih strani ključnega pomena v današnjem digitalnem svetu? Odzivno (responsive) oblikovanje pomeni, da se spletna stran prilagaja različnim velikostim zaslonov, zagotavljajoč odličen izgled in funkcionalnost na vseh napravah - od računalnikov do pametnih telefonov in tablic. Ta pristop je bistven za zagotavljanje kakovostne uporabniške izkušnje, saj se s tem izognemo težavam, kot so premajhna besedila in težavno navigiranje na manjših zaslonih.

Spletna stran za vse naprave

V svetu, kjer uporabniki dostopajo do spletnih vsebin preko različnih naprav, je nujno, da se spletne strani prilagajajo tem raznolikim medijem. Odziven dizajn pomeni, da se oblika spletne strani spreminja glede na napravo in velikost zaslona, medtem ko vsebina ostaja enaka. To zagotavlja, da je uporabniška izkušnja vedno optimalna, ne glede na to, ali uporabnik dostopa do strani preko namiznega računalnika, mobilnega telefona ali tablice.

Minimum in odzivno oblikovanje

Spletna storitev Minimum je popolnoma prilagojena odzivnemu oblikovanju. To pomeni, da ne glede na to, ali uporabljate storitev na namiznem računalniku, mobilnem telefonu ali tablici, bo uporabniška izkušnja vedno na visokem nivoju. Odzivno oblikovanje pri storitvi Minimum ni dodaten strošek, ampak je vključeno v osnovno ponudbo, kar zagotavlja, da je izdelava spletnih strani preko Minimuma cenovno dostopna in hkrati kakovostna.

Google in Facebook

Odzivno oblikovanje ni pomembno le za uporabnike, ampak tudi za iskalnike in družbena omrežja. Google in Facebook dajeta prednost spletnim stranem, ki so odzivne, saj se zavedata, da večina uporabnikov dostopa do vsebin preko mobilnih naprav. Spletne strani, ki niso prilagojene različnim zaslonom, so zato prikazane nižje v rezultatih iskanja in na časovnicah. Storitev Minimum sledi tem smernicam in zagotavlja, da so vse preko nje izdelane spletne strani optimizirane za iskalnike in družbena omrežja.


Cover Image

Kako pravilno oblikovati besedilo za optimalno uporabniško izkušnjo

17. February 2024

V digitalni dobi, kjer je spletna prisotnost ključna za uspeh vsakega podjetja, je izdelava spletnih strani postala nujna. Vendar pa ni dovolj samo postaviti spletne strani; pomembno je tudi, kako je besedilo na njej oblikovano. Pravilno oblikovano besedilo lahko močno izboljša uporabniško izkušnjo in prispeva k boljši spletni optimizaciji. Oglejmo si, kako lahko to dosežemo z orodji, ki jih ponuja slovenska storitev Minimum (izdelava spletnih strani).

Osnove - oblikovanje besedila

Ko govorimo o izdelavi spletnih strani, je ključnega pomena, kako predstavimo informacije. V storitvi Minimum je to še posebej enostavno. Urejevalnik omogoča vnos osnovnih podatkov o podjetju in dveh večjih tekstovnih polj, ki podpirajo do 500 in 1500 znakov. Ta polja omogočajo tudi osnovno oblikovanje besedila, kar pripomore k večji preglednosti in razumljivosti.

Uporaba odebeljenega in poševnega besedila

Odebeljeno besedilo je odlično za poudarjanje pomembnih delov besedila. V HTML-ju to dosežemo z uporabo znakov <b> in </b>. Na primer, <b>Ta poved se bo odebelila.</b> bo prikazala besedilo: Ta poved se bo odebelila. Podobno lahko za poševno besedilo uporabimo znaka <i> in </i>, kar bo besedilo naredilo poševno.

Nova vrstica in odstavki

Za boljšo preglednost je pomembno, da besedilo pravilno razdelimo na odstavke. To lahko storimo z uporabo HTML znaka <br>. Dvojna uporaba (<br><br>) pa ustvari večji razmik, kar je idealno za ločevanje različnih odstavkov ali idej.

Zakaj je to pomembno?

Oblikovanje besedila ni samo vprašanje estetike; gre za ključni element uporabniške izkušnje. Urejeno in dobro oblikovano besedilo na spletni strani, omogoča lažje branje in boljše razumevanje vsebine. To ne samo izboljša uporabniško izkušnjo, ampak tudi prispeva k boljši spletni optimizaciji (SEO), saj so spletni iskalniki, kot je Google, naklonjeni spletnim stranem z dobro strukturiranim in kakovostnim besedilom.

Opozorilo glede uporabe VELIKIH ČRK

Pomembno je tudi omeniti, da v spletnem svetu uporaba VELIKIH ČRK pomeni kričanje. To lahko hitro odvrne obiskovalce in naredi besedilo težje berljivo. Zato je priporočljivo uporabljati velike črke zmerno in premišljeno.

Zaključek

Ko izdelujete svojo spletno stran se ne ozirajte samo na tehnične aspekte; prav tako je pomembno, kako predstavimo in oblikujemo vsebino. Z uporabo preprostih HTML orodij za oblikovanje besedila lahko znatno izboljšamo uporabniško izkušnjo in posledično tudi SEO učinkovitost spletne strani. V svetu, kjer je konkurenca le klik stran, je takšna pozornost do detajlov lahko ključna za uspeh.


Cover Image

Izdelava spletnih strani: Ključ do uspešne digitalne prisotnosti

12. December 2023

V današnjem digitalnem svetu je odlična spletno stran nujna za uspešno poslovanje. Ne samo, da povečuje vašo vidnost in dostopnost, ampak je tudi bistvena komponenta vaše marketinške strategije. V tem članku bomo raziskali, kako lahko učinkovita priprava vsebin olajša proces izdelave spletnih strani in kako lahko to koristi vašemu poslovanju.

Izdelava spletnih strani je lahko precej zahteven proces, vendar to ne velja za slovensko spletno storitev - Minimum, kjer si lahko spletno stran izdelate kar sami in to popolnoma brezplačno!

Začetek priprave vsebin za vašo spletno stran

Preden se lotite izdelave spletne strani, je ključnega pomena, da imate pripravljeno vsebino. To ne samo skrajša čas izdelave, ampak zagotavlja, da je vaša spletna stran usmerjena in relevantna. 

Osnovni podatki

Začnite z osnovnimi podatki o vašem podjetju, kot so ime strani, davčna in matična številka, kontaktni podatki in ključne besede, ki opisujejo vašo storitev ali izdelek. Te informacije so temelj za SEO (spletno optimizacijo) in pomagajo vaši spletni strani, da se bolje uvrsti v iskalnikih.

Lokacija

Natančno navedite lokacijo vašega podjetja. To ne samo izboljša vašo SEO uvrstitev v spletnih iskalnikih kot je Google, ampak tudi omogoča strankam, da vas lažje najdejo v svojem kraju, ko iščejo vaše storitve.

Spletna stran in barvna shema

Izbira pravega imena strani in barvne sheme je ključna za ustvarjanje privlačne in profesionalne spletne prisotnosti. Ime strani naj odraža vaše podjetje, barvna shema pa naj bo usklajena z vašo blagovno znamko.

Opis podjetja in dodatno besedilo

Jasno in privlačno opišite vaše podjetje, njegove izdelke ali storitve. To je vaša priložnost, da obiskovalce prepričate, zakaj izbrati prav vaše podjetje. Dodatno besedilo lahko vključuje informacije o posebnih ponudbah, dogodkih ali drugih relevantnih novicah.

Dodatne storitve in fotografije

Predstavite dodatne storitve, ki jih ponujate, in dodajte kakovostne fotografije, ki prikazujejo vaše podjetje ali izdelke. To ne samo izboljša izgled vaše spletne strani, ampak tudi povečuje zaupanje obiskovalcev.

Družbena omrežja in klic k akciji

Vključite povezave do vaših družbenih omrežij in ustvarite močne klice k akciji, ki spodbujajo obiskovalce k interakciji z vašo stranjo ali poslovanjem.

Odpiralni čas

Navedite odpiralni čas, da obiskovalci vedo, kdaj vas lahko obiščejo ali kontaktirajo.

Zaključek

Priprava vsebin je ključna faza v procesu izdelave spletnih strani. Z jasno, strukturirano in SEO optimizirano vsebino lahko bistveno izboljšate učinkovitost vaše spletne prisotnosti. Ne pozabite deliti pripravljene vsebine z drugimi za povratne informacije in se prepričajte o točnosti podatkov in pravopisu. Z dobrimi temelji bo izdelava vaše spletne strani hitrejša, enostavnejša in bolj uspešna.


Cover Image

Izdelava spletnih strani: Zakaj je ključna za uspeh vašega podjetja

18. November 2023

V današnjem digitalnem svetu je prisotnost na spletu ključna za uspeh vsakega podjetja. Če vaše podjetje še nima spletne strani ali pa je ta zastarela, je čas, da razmislite o pomembnosti in prednostih, ki jih prinaša sodobna spletna stran. V tem članku vam bomo predstavili sedem razlogov, zakaj je izdelava spletnih strani nujna za vaše poslovanje.

Dostopnost in cenovna ugodnost

Mnoga podjetja se izogibajo izdelavi spletne strani zaradi zmotnega prepričanja, da je to predrago. Vendar je danes na trgu veliko ugodnih, celo brezplačnih rešitev, kot je na primer storitev Minimum.si, ki slovenskim podjetnikom omogoča izdelavo brezplačne spletne strani. Tako je spletna prisotnost dostopna vsem, ne glede na velikost ali proračun podjetja.

Širši doseg potencialnih strank

V Sloveniji ima dostop do interneta več kot 80% gospodinjstev, pri čemer 90% uporabnikov v zadnjih dvanajstih mesecih opravi nakup ali stopi v stik s podjetjem preko spleta. Ne glede na to, ali vaše podjetje deluje lokalno ali globalno, brez spletne strani izgubljate velik delež potencialnih strank.

Dostopnost 24/7

Spletna stran je dostopna kadarkoli in od koderkoli, kar pomeni, da vaše podjetje "deluje" 24 ur na dan, 7 dni v tednu. To omogoča strankam, da dostopajo do informacij, izdelkov in storitev tudi izven delovnega časa, kar povečuje možnosti za prodajo in izboljšuje zadovoljstvo strank.

Krepitev legitimnosti in prepoznavnosti znamke

Kvalitetna spletna stran povečuje verodostojnost vašega podjetja in krepi prepoznavnost vaše znamke. Po drugi strani lahko zastarela ali slabo oblikovana spletna stran negativno vpliva na vašo podobo in zmanjšuje zaupanje strank.

Učinkovita komunikacija in informiranje

Spletna stran deluje kot digitalna brošura ali katalog, ki omogoča hitro in enostavno posodabljanje informacij o vaših izdelkih ali storitvah. To vašemu podjetju omogoča, da ostane ažurno, dostopno in odzivno.

Centralizacija informacij

Vaša spletna stran je osrednje mesto, kamor se stekajo vse informacije. Medtem ko so družbena omrežja odlična za interakcijo in obveščanje, je spletna stran tista, ki zagotavlja celovit pregled vašega podjetja, izdelkov in storitev.

Prihranek časa

Spletna stran omogoča, da stranke samostojno pridobivajo informacije, kar zmanjšuje potrebo po stalni komunikaciji preko telefona ali e-pošte. To na dolgi rok prihrani čas in izboljša učinkovitost poslovanja.

Zaključek

Če še vedno menite, da vaše podjetje ne potrebuje spletne strani, razmislite o vseh priložnostih, ki jih izgubljate. Sodobna spletna stran ni le nujna za uspešno poslovanje, ampak je tudi investicija, ki se obrestuje z večjo prepoznavnostjo, dostopnostjo in zadovoljstvom strank. Ne odlašajte in se odločite za izdelavo spletne strani – korak, ki bo vašemu podjetju odprl vrata v digitalno prihodnost.


Marketing

Digitalni marketing je najhitreje se razvijajoče področje marketinga.
Partnerji
Objava.si
Izdelava spletnih strani
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Klimatske naprave