Cover Image

Povečajte svoj dobiček z učinkovito PPC kampanjo

4. January 2022

Oglaševanje je znanost posebne vrste. Od preprostega boostanja objav na socialnih omrežjih do kompleksih oglasnih kampanj na Googlu - težko je obvladati vsa ta področja do te mere, da bi bil uspeh zmeraj zagotovljen. Zato si poglejmo, kaj je pomembno pri PPC (Pay Per Click) kampanjah, da boste vedeli, na kaj biti pozorni in kako iz njih potegniti kar največji dobiček.

PPC je ena izmed najbolj priljubljenih metod oglaševanja. Gre za model, pri katerem se oglasi vrtijo na platformah, kot je recimo Google.

Osnove PPC oglaševanja

V digitalni marketing sodi seveda tudi oglaševanje. PPC je ena izmed najbolj priljubljenih metod oglaševanja. Gre za model, pri katerem se oglasi vrtijo na platformah, kot je recimo Google. Šele, ko obiskovalec spletne strani klikne na oglas, ima naročnik določen strošek, sicer ne. oglasi na Googlu so prikazani v zgornjih vrsticah zadetkov in so jasno označeni kot oglasi. PPC oglasi so lahko zelo natančno usmerjeni prosti določeni ciljni skupini, ki jo običajno vodijo v spletne trgovine in na pristajalne strani, ki od obiskovalca zahtevajo določeno akcijo - največkrat nakup.

Kako napisati učinkovito besedilo za oglas

Pisanje različnih besedil je nekaj, brez česa digitalni marketing ne more. V oglasih pa je to še bolj pomembno, saj je treba le z nekaj besedami bralca prepričati, da na oglas klikne in da posledično izkaže dovolj zanimanja za produkt, da ga na koncu kupi. Pri takih besedilih je treba vedno izhajati iz kupca, ki ga zanima le, kaj je v tem produktu zanj zanimivega in koristnega. Druga stvar je sama izvedba oglasa, oziroma besede, ki jih uporabite: v naslovu in opisu oglasa vključite svoje ključne besede in se izognite prodajnim izrazom. Tudi CTA naj bo konkreten in ne le kupite zdaj. Še vedno pa velja zlato pravilo: testiraj, testiraj in testiraj. Napišite torej več različic in se igrajte.

Strategije za optimizacijo PPC kampanj

Vsako kampanjo je treba budno spremljati in analizirati, tako da lahko sproti ukrepate. Če opazite, da kaj ne gre po načrtih, poskusite kaj spremeniti. Morda ste zgrešili občinstvo ali pa ključne besede. Nikar se ne boljte ukiniti oglasa, ki ne deluje in prerazporediti budgeta kam drugam. Že sam Google Ads ponuja nekaj orodij, ki vam povedo, v kakšnem stanju so vaši oglasi in kaj bi bilo dobro spremeniti.

Povzemimo

PPC oglaševanje je učinkovit način, da targetirate točno določeno skupino ljudi, ki jih preko oglasov vodite do pristajalnih strani in spletnih trgovin, ki od njih zahtevajo neko dejanje, največkrat nakup. Da bi oglasi delovali, potrebujejo dobro napisano besedilo, ki prepriča. PPC kampanja ne deluje, jo je treba analizirati in optimizirati. Konec koncev je digitalni marketing eno samo preizkušanje in popravljanje.


Marketing

Digitalni marketing je najhitreje se razvijajoče področje marketinga.
Partnerji
Objava.si
Izdelava spletnih strani
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Klimatske naprave