Cover Image

Postanite SEO mojster: spletna optimizacija je pomembna za čim višjo uvrstitev na Googlu

15. April 2022

SEO optimizacija je nasprotje plačljivega oglaševanja. Namesto, da plačamo za to, da dobimo obisk na spletni strani, se pri SEO optimizaciji trudimo ustvariti takšno spletno stran, na katero bo prišlo čim več ljudi organsko - torej samo zaradi tega, ker so nas našli na Googlu, ko so vtipkali neke ključne besede. Vsi pa vemo, da večinoma klikamo le na spletne strani na vrhu Googla, kar pomeni, da med lastniki strani poteka neusmiljen boj za najvišja mesta. 

Za SEO optimizacijo ni druge taktike, kot ustvarjati dobro vsebino.

Osnove SEO optimizacije

 Google pri rangiranju neke strani gleda na različne  lastnosti strani, kot je njena hitrost, velikost slik in videov, zgradbo menijev, ključne besede v naslovih in menijih, kakovost meta podatkov in tudi to, kako privlačna je stran za obiskovalce. Za SEO optimizacijo ni druge taktike, kot ustvarjati dobro vsebino. In to veliko dobre vsebine.Ta je tista, ki drži uporabnika na strani in Googlu sporoča, da je stran kakovostna in vredna obiska. Take strani dobijo višje pozicije. Prav tako Google spremlja, ali vašo stran omenja kakšna druga stran in jo povezuje z linki. Če je taka stran po Googlovih kriterijih kakovostna, potem ste že pridobili nekaj dodatnih točk pri Googlu tudi s svojo stranjo.

Optimizacija vsebin na spletni strani

Bloganje je najpogostejša taktika, da vaša spletna stran pridobi več vsebine. Poleg vseh ostalih informacij na strani prav blog govori o tem, kako obvladate svoj posel in zakaj ste vredni zaupanja. Več kot imate vsebin na določeno temo, bolj Google verjame, da ste mojster na svojem področju.
Druga zadeva so ključne besede. Poleg odličnih besedil je dobro na strani imeti večkrat omenjene ključne besede, po katerih vas najdejo tudi stranke. Preden se lotite pisanja besedil lahko naredite raziskavo, kaj ljudje sploh iščejo, in potem te besede pametno vključiti v svoja besedila. Na spletu je kar nekaj orodij, ki vam lahko pri tem pomagajo - eden od njih je recimo Google Keyword Planner.

Najboljše ideje za grajenje linkov

Ustvajanje povezav znotraj strani in izven nje je tudi priljubljena taktika, ki jo uporablja spletna optimizacija za izboljševanje SEO statusa. Notranji linki povezujejo vsebine na spletni strani, akr koristi tako Googlu kot uporabnikom strani, saj lahko dobijo več povezanih informacij. Zunanje povezave pa z drugih strani vodijo na našo. Te povezave si lahko naredimo sami, tako da na zunanjih portalih objavljamo besedila s povezavo na našo osnovno stran. Lahko prosimo druge lastnike strani, da to naredijo za nas, ali pa posežemo po PR in podobnih plačjivih člankih na znanih portalih, ki imajo ponavadi tudi veliko moč in vrednost za Google. Taktik je veliko, vse pa vsebujejo veliko količino besedil, ključnih besed in povezav.

Povzemimo

SEO optimizacija je širok pojem. Del nje je urejanje besedil in vsebin na spletni strani v skladu z nekimi standardi, ki Googlu govorijo, da je naša stran za uporabnika koristna. Prvi korak je urejanje velike količine vsebin, ki jim dodamo še premišljeno izbrane ključne besede ter zunanje in notranje povezave. Spletna optimizacija je dolgoročen proces, ki pa prinaša lepe rezultate na dolgi rok, zato je vredno vanjo vlagati.

Marketing

Digitalni marketing je najhitreje se razvijajoče področje marketinga.
Partnerji
Objava.si
Izdelava spletnih strani
Svežina bivanja
IR paneli
Toplotne črpalke
Klimatske naprave